img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

Thursday, May 27, 2010

salam
dah lamer tak post en3..rindu rasernyer..
sebuk bebenor skang nih..
SYUKUR Alhamdullilah byk order msk skang..
gambo pun just mskkan kat FACEBOOK jer..
ni pun tgh rehat2 kan diri dari menjahit..huuhuhuu

Wednesday, March 31, 2010

PICTOF US





























































foto2 maser majlis berlansung..tgedik2 mak2 sedara AFIQAH nak mik gambo..anyway majlis ni sgt meriah ngn baloon2,party pack,kek2 sponsor by ANRDELIGHTS,& byk giler makanan2 yg sgt enak dan menggemukkan...

AFIQAH AMANI'S 1ST BIRTHDAY









HAPPY BIRTHDAY TO U,
HAPPY BIRTHDAY TO U,
HAPPY BIRTHDAY TO AFIQAH AMANI,
HAPPY BIRTHDAY TO U,


Sempena 1st besday dier..sy dah diamanahkan oleh papa's fiqah
utk mencantek kan kami dgn decorating kat baju2..
thanks abg & kak ya sponser baju2 itew...
semoga kalian sentiasa dirahmati Allah & dimurahkan rezeki..

buat AFIQAH...ude mst rindu kat lawak kamu fiqah..huhuhu

*kepada yg berminat sila email saya kat nana_arm@yahoo.com

Tuesday, March 30, 2010

~bufday gurl~








salam..
setelah lamer tak update blog nih..rindu plak...
byk sgt dugaan yg berlaku akhir2 ini..
tp tak per dugaan tu yg aku lbh bersemangat nk trus maju dlm idup..
today,my bufday..i hope arini & seterusnya akan mengubah hidupku..
thx 2 all the wishes yg nk suh naik kan nanarahman cottage blk..
very appropriate that..
kpd yg nk hancurkan biz aku...aku tak perlukan korang dlm idup aku!!!
sory to say,usaha korang tu lg wat aku membara2!!!!!

Thursday, March 11, 2010

SOLD OUT!!


Tak sabo2 nak update blog kali nih..
jualan semalam memberangsangkan...thanks all staff,my frens,my classmate,my junior& sumer yg terlibat dlm mjayakan SPORT CARNIVAL ..
support aku smlm..special thanks to kak ina and sabrina..n penyibuk si nazmi..
korang dh dpt habuan korang kan..hhehehe

nnt aku upload gambo korang2 with my button...blh jd model utk blog nih..hahahahha

mama & papa dengan restu kalian anakmu success smlm..luv u!


dear all, tunggu yer my new cute brooch button arrived for the second batch!!! grab it yaa ...

Tuesday, March 9, 2010

CARNIVAL SUKAN


RABU, 10 March 2010...NANA RAHMAN COTTAGE nak buat jualan di karnival sukan universiti..nak tlg my fren bykkn barang nk jual sempena class advance entrepreneur. dia jual baju n suar bundle..ok..kwn2 doakan kejayaan+kesabaran+kepanasan yg bakal kami hadapi esok...ngeh3x..mama & papa restu kalian sgt2 dihargai.thanks a lot.

Sunday, March 7, 2010

Belajar Merangkak


salam..
nmpk tak perubahan kat post en3 kat blog ni??
kalo nak wat mcm2 perubahan @ nak nmpk keterroan diri sendiri..
meh g lawat rakan blogger saya nih..
pandai wat blog jd mcm2 ruper.
thanks sue ajo mcm n tlg repair coding yg sy dh rosakkn..heheheh
ok..ckp byk tak gune..click jer kat sini..ok!
choww!!

Saturday, March 6, 2010

BROOCH CARTOON 4

NEW ITEM ARRIVED!! RM 2.00/pcs
GRAB IT BEFORE UPCOMING WEDNESDAY...


















BROOCH 14
N01,N02,N03 (CRAB)(SUME SOLD OUT)
N04,N05,N06(SOLD OUT) (BUTTERFLY)
N07,N08,N09 (TURTLE)(SUME SOLD OUT)
N10,N11,N12 (FROG)(SUME SOLD OUT)
N13,N14,N15 (SOLD OUT)(ELEPHANT)
N16,N17.N18 (BIG BUTTERFLY)(SUME SOLD OUT)
N19,N20,N21 (GIRAFFE)(SUME SOLD OUT)















BROOCH 13
M01,M02,M03 (CAR)(SUME SOLD OUT)
M04,M05,M06 (SCHOOL BUS)(SUME SOLD OUT)
M07,M08,M09 (AEROPLANE)





BROOCH 12
LO1,L02,L03(POLKADOT REBEN)(SOLD OUT)
L04,L05,L06,L07 (MUSLIMAH)(SUME SOLD OUT)
L08,L09(SOLD OUT),L10 (GURL)
L11,L12 (SOLD OUT)(REBEN)
L13,L14,L15 (UMBRELLA)(SUME SOLD OUT)

Friday, March 5, 2010

BROOCH CARTOON 3

ALL SOLD OUT!!!!!

LAGI BROOCH AVAILABLE!! meh2 rapat...jgn segan2..
email me brooch maner yg berminat..














brooch 10
K01,K02 (HUNNY)(ALL SOLD OUT)
K03,K04,K05,K06 (FRIES)(ALL SOLD OUT)
K07,K08,K09 (COLA BOTTLE)(ALL SOLD OUT)
K10,K11,K12 (COLA CUP)(ALL SOLD OUT)



















BROOCH 11
J01,J02,J03
J05,J06,J07(ALL SOLD OUT)
J08,J09,J10,J11,J12(ALL SOLD OUT)
J13,J14,J15,J16,J17(ALL SOLD OUT)

Wednesday, March 3, 2010

BROOCH CARTOON 2

DAPATKAN BROOCH CARTOON DENGAN HARGA RM 2.00 SEBIJIK!!!!
Murah weh!!
Beli bebanyak 5 pcs free 1 pcs



















brooch 6
A01,A02(SOLD OUT),A03
A04,A05,A06,A07,A08,A09(SPONGE BOB)(ALL SOLD OUT)
A10,A11,A12 (LIDAH)(ALL SOLD OUT)
A13,A14,A15 (SKIRT) (ALL SOLD OUT)






brooch 7

B01,B02,B03 ( CAKE SLICE)
B04,B05(SOLD OUT),B06 (CAKE)(ALL SOLD OUT)
B07 ,B08,B09 (BISKUT)(ALL SOLD OUT)
B10,B11,B12 (STAR BISKUT)(ALL SOLD OUT)
B13,B14,B15,B16,B17 (AIS-CREAM)(ALL SOLD OUT)











brooch 8

C01,C02,C03(ALL SOLD OUT)
C04,C05,C06(ALL SOLD OUT)
C07,C08,C09(ALL SOLD OUT)
C10,C11,C12(ALL SOLD OUT)


















brooch 9

D01,D02(SOLD OUT),D03
D04,D05,D06 (ALL SOLD OUT)
D07(SOLD OUT),D08(SOLD OUT),D09
D10,D11,D12(SOLD OUT)
D13,D14(SOLD OUT),D15(SOLD OUT)

BROOCH KARTUN 1

meh usha sini...utk pertama kali diperkenalkan..NANA RAHMAN COTTAGE hanya menjual dengan rm2.00 sebijik!!~~~murah nih..kat luar tak dpt rege nih..

kalo beli byk2 5pcs dpt free 1 pcs..dpt free lg tu!








brooch 1

E01(SOLD OUT),E02,E03(SOLD OUT) (APPLE)
E05,E06,E07,E08,E09 (PISANG)~~2pcs available
E10,E11,E12 (LOVE)(ALL SOLD OUT)










brooch 2
F01(SOLD OUT),F02,F03 (MICNEY)
F04,F05,F06 (GINGER BREAD)(ALL SOLD OUT)
F07,F08,F09 (DORAEMON)(ALL SOLD OUT)
F10,F11,F12 (TENGKORAK)(ALL SOLD OUT)
F13,F14,F15 (MICKEY)












brooch 3
G01,G02,G03 (BEAR)(ALL SOLD OUT)
G04 ,G05,G06 (TANZAMANIA)(ALL SOLD OUT)
G07,G08,G09 (ALL SOLD OUT)
G10,G11,G12 (SOLD OUT)(BEAR BERDIRI)











brooch 4
H01,H02,H03(ALL SOLD OUT)
H04,H05,H06 (RABBIT) -(ALL SOLD OUT)
H07.H08,H09 (GARFIELD)(ALL SOLD OUT)
H10,H11,H12(SOLD OUT) (TWETTY)

















brooch 5
I01,I02,I03 (MICKEY)(ALL SOLD OUT)
I04,I05,I06 (BADAK)-(ALL SOLD OUT)
I07,I08,I09 (POOH)
I10,I11,I12 (DONALD DUCK)(ALL SOLD OUT)
I13,I14,I15 (MICKEY BERDIRI)
I16,I17,I18

NEW BROOCH AVAILABLE!!

















NANA RAHMAN COTTAGE nak perkenalkan produk baru..gambar2 kat bwh ni brooch kartun menarik..sesuai utk dipakai kat tudung,craft,beg,pencil box dan sebagainya...tak kire semua golongan!! mari2 dapatkan segera sementara stok masih ada!!!

Sunday, February 28, 2010

KAMIBLOGGER BIGGEST CONTEST



"KAMIBLOGGER BIGGEST CONTEST"...tgk tajuk ni menakutkan!! waaahhhhh sure gempak2 blogger yg join contest ni..raser KERDIL jer lah plak..

nak cuber gak lah contest ni..maner tau ader rezeki.anyway ni 2nd contest yg saya msk,hope ader luck ler kali ni...ahhahaha..hadiah2 utk pemenang maakkkk aiiii!!!! best sioootttttt!!!! wa ckp lu..

okey geng..ltk komen u all byk2 kat sini..ni adalah syaratnyer..heheh..jgn malu2 yaa!

kpd yg berminat click jer kat sini

syarat2

contest ni best pasai sgt2 mencabar minda! tak pernah dibuat org ader hari2 kener jwb soklan plak...so kter kene kumpulkan mata bebanyak.

Terdapat 3 cara untuk mendapatkan mata:

1. Soalan Wajib
Peserta wajib untuk menjawab soalan di kategori ini. Soalan akan dikeluarkan setiap hari pada link www.fcucommunity.net sepanjang contest ini berlangsung.

* KENER WAT NIH..MANER TAU TERLEBIH PANDAI PLAK..HEEHEHEH

2. Soalan Bonus
Peserta mempunyai pilihan samada untuk menjawab soalan di kategori ini ataupun tidak.
Peserta yang menjawab soalan di kategori ini akan mendapat mata bonus.


*EEHHH....MST LER JWB...NAK UJI DIRI SEDIRI...

3. Tugasan Bonus
Peserta akan mendapat mata bonus jika membuat tugasan yang diberikan oleh penaja.



CARA MENYERTAI
Cara untuk menyertai amat mudah. Pastikan anda melakukan STEP BY STEP perkara di bawah.

STEP 1
Anda wajib menulis satu entry khas mengenai contest ini di blog anda. Entry anda mestilah bertajuk "KAMIBLOGGER BIGGEST CONTEST". Peserta yang menulis entry contest paling kreatif akan memenangi hadiah khas tajaan FCUMIRACLE bernilai RM75.

*YERR...SAYA DAH BUAT..TAPI TAK KREATIF PUN..HUHUHU

STEP 2
Anda wajib paparkan BANNER CONTEST di blog anda. Sila copy code di bawah ini dan paste di sidebar blog anda. Kedudukan banner tersebut akan berada di penjuru blog seperti yang anda lihat di penjuru kanan laman web ini. Anda boleh memilih kedudukan penjuru yang anda mahu. kanan ataupun kiri.

PENJURU BAWAH KIRI @ PENJURU BAWAH KANAN..(senang2 click jer kar sini)...haaa mudah kan..

STEP 3
Ini adalah step terakhir untuk melengkapkan anda sebagai peserta. Anda hanya perlu isikan maklumat anda pada borang di bawah. Pastikan anda memasukkan detail yang betul. Seperti yang anda lihat, pada borang tersebut memerlukan anda memasukkan Entry Link. Entry Link bermaksud link entry contest yang anda buat STEP 1 tadi. Maka anda perlu pastikan anda siapkan dahulu Entry contest sebelum mengisi borang ini.

*DAH BUAT..THANKS YAA...


Tawakal jer lah...wish me luck yaa...

Saturday, February 27, 2010

kuyah's cover hp















again...hp cover..kali ni dr my housemate..peminat setia kaler ijau.nak gambo cendawan kat atas tu..froggy tu pun dier nak ltk kat hp..cantek plak..hahaha.sediri buat,sendiri puji daaa

buku felt baru

gembire sgt rase hati!!! dh beli buku2 felt...tp maser tok wat jer tak der..sgt2 teruja nk jahit sumer tu!! waaahhhhhhh....tak lamer lg blog ini akan dihiasi my new craft...wish me luck yeehhh!

ini adalah permulaan bisnes saya,jd saya tak meletakkan harga yg tggi...kpd kawan2 & papa yg selalu ckp saya jual murah,tak berbaloi ngan maser jahit lah..sabo ek..i try built my excellent sewing & job dlu..thanks to all ur support..luv u!

now im taking quality eng course, so that ill make sure my crafting work is follow the standard...hehehe..cumer tak der ISO Certified jer....

keychain lg..



























order dr eman utk mom & dad..sempena besday mereka..thanks eman...yg gambo bwh tu adalah sblh belakang..

reggae theme

















order de ex-classmate SEMETRIK..nak yg ader unsur theme reggae..pattern yg dia bg ssh betoi nak buat..akhirnyer setelah berbincang, dier minta yg mcm ni jer..hahahhaha..thanks mat drop! order lg yek dr aku..

Tuesday, February 23, 2010

aaahhhhh...kembalilahhhh mood utk menjahit!!
i really need that mood....huhuhu...
tgk sumer yg dh terbengkalai nih..rimas!!
kwn2 yg dh tggu lamer,sabar ek...ill try make it..
bkn leh wat gelojoh2 kang tak cantek.aku sendiri tgk pun tak best!
ok...addiiooosss

Monday, February 22, 2010

salam...
nk bgtau order tok bulan 2 dh TUTUP!!!
takut tak sempat dah nak jahit..huhuhu..
sila beratur yeeerrr....
akan diberitahu nnt biler nak open semula

Sunday, February 21, 2010

introducing new header for NANARAHMAN COTTAGE...
credit to my sis toke kek yummy...
ok...sesaper nak order kek area JOHOR,sila2 lah ke blog dier nih..